Mit jelent a rózsa színe? - Egy kis segítség színválasztáshoz


A rózsa színének legalább akkora szimbolikája van, mint magának a rózsának. Lássuk, mire érdemes figyelnünk színválasztáskor. A rózsát évszázadok óta a legmélyebb érzésekkel, érzelmekkel hozzák összefüggésbe, a különböző színekhez pedig különböző titkos jelentés társul. Az alábbiakban összegyűjtöttük Nektek a színek legfontosabb szimbolikáit.

A vörös rózsa jelentése ❤️

Egy szál vörös rózsa az igaz szerelem és vágyakozás jelképe. A vörös rózsa a szerelem, a kötődés és a vágy kifejezése. Mivel a vörös szín az energia, életerő jelképe, az ilyen színű rózsa szenvedélyes, szikrázó szerelmet jelképez. Semmi sincs a világon, ami egy szál vörös rózsánál jobban kifejezné az erős szerelmi kötődést, ezért érdemes ezzel kifejeznünk érzéseinket. A vörös szín mindig mély érzelmekre utal, de ez nem csak lángolás lehet, hanem szívből jövő bocsánatkérés is. Éppen ezért Valentin napon és egy nagyobb veszekedés után szoktak leggyakrabban vörös rózsát kapni a nők.

A rózsaszín rózsa 💗

A rózsaszín rózsa a csodálat, tisztelet, ártatlanság és elegancia kifejezője. Feltétlen nélkül szeretetre is utal, így egy csokor rózsaszín virág tökéletes például Anyák napjára, vagy egy fiatal hölgy számára. Nálunk gyakran kérik Édesanyák is Nagylányuk születésnapjára, ballagására is.

A fehér rózsa 🤍

Nem meglepő, hogy a fehér szín az ártatlanság, a tisztaság szimbóluma, ami ártatlan szerelemre is utalhat. Egy csokor fehér rózsa nagyon elegáns ajándék, ráadásul az új kezdet jelképeként esküvőre is ideális. Gyakran szokták Anyák napjára is ajándékozni vagy Édesanyák születésnapjára vásárolni.

A kék rózsa 💙

A kék a béke, a hit és a bizalom jelképe. Ha hiszünk benne, hogy egy személy képes rá, hogy véghezvigyen valami nehéz dolgot, vagy sikeresen eléri az általa kitűzött célt, ajándékozzunk neki kék rózsát. Ám a kék szín utalhat misztikumra is, így elérhetetlen szerelmet is kifejezhetünk vele. Webshopunkban készítünk királykék örökrózsákból is boxokat, mely nagyon trendivé vált az utóbbi időben, mind a lakásdekorációkat, mind pedig az öltözködést illetően. Ezen kívül halványabb, türkizkék rózsákból is készítünk csokrokat, melyeket leginkább babaváró bulikra szoktak kérni Kisfiú születése alkalmából.

A sárga rózsa, illetve aranyszínű rózsa 💛

A sárga rózsával a barátságot, örömöt fejezhetünk ki. Érdemes azonban szem ellőtt tartani, hogy a sárga rózsa régen irigységre, és a múló szerelemre is utalt, és bár mára már nem így gondolunk rá, de ha a megajándékozott ismeri a virágok történetét, félre is értheti az üzenetünket. Az aranyszínű rózsák a sárga rózsa különleges hibridjei. Nem romantikus érzelemre utalnak, inkább olyannak adjuk, akinek a barátsága nagyon-nagyon fontos számunkra. Különösen örömteli eseményekre is illik adni őket, mint például egy diplomaosztó vagy egy gyermek születése.

A mályva színű rózsa 💜

Valljuk meg, nem egy megszokott szín, ami nem véletlen jelent bűbájt, mámort, misztikus varázslatot. Egy szál mályva színű rózsának szinte senki nem tud ellenállni, valósággal megbabonáz.

A barack színű rózsa 🧡

Szerényen érzékeltetjük vele az őszinteségünket és a hálánkat. Tökéletes jele a barátságnak.

Reméljük tetszett a rózsák színeinek jelentéséről szóló cikkünk, további tartalmakért kövessetek minket Facebook oldalunkon és Instagramon! Rózsás napokat Nektek! 🤗🌹